Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο της χώρας;;;



Γράφω για να μοιραστώ κάποιες απορίες/ανησυχίες! Μετά απο τις τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική ζωή της χώρας το μόνο που ακούγεται είναι εκλογές-εκλογές-εκλογές. Εκτός της “κατοχικής” κυβέρνησης που θέλει δημοψήφισμα (όπως κάποτε έκανε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος).Αυτό που προτάσσουν όλοι για να πλαισιώσουν το επιχείρημά τους είναι “Να πάμε σε εκλογές, να αναπτύξει-παρουσιάσει η κάθε παράταξη το πρόγραμμά της και να αποφασίσει ο λαός”.

Αν και 26 χρονών, έχω φτάσει στο σημείο να ρωτάω τον εαυτό μου : Ποιος μου λέει εμένα πως το πρόγραμμα που θα ανακοινώσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα τα υλοποιήσουν κιόλας; Αν συνέβαινε αυτό δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε. Αυτό αφορά τα “μεγάλα κόμματα”, καθώς κυβερνούν εδώ και 30 + χρόνια.

Και ας πάμε στα “μικρότερα κόμματα” τώρα(της αριστεράς δηλαδή). Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουν τρόπο σκέψης και δράσης;Μήπως πρέπει να σταματήσουν να ελπίζουν σε στραβοπάτημα του δικομματισμού για να επωφεληθούν. Μήπως πρέπει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του λαού χωρίς να χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα πλέον. Να ψάξουν γιατί δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το 10% ή το 6% τόσα χρόνια. Να προτείνουν λύσεις και όχι απλά να αντιπολιτεύονται λέγοντας αυτό ή το άλλο δεν είναι σωστό. Να προτείνουν αυτοί το σωστό και να υπερασπίζονται την άποψή τους. Να προτείνουν λύσεις πρακτικές και όχι λύσεις για μια ουτοπική χώρα.

Για τυχάρπαστους,τυχοδιώκτες και ανήθικους κατά πλειοψηφία όπως ΛΑΟΣ κ.α. δεν ασχολούμαι καν.

Κλείνοντας το μόνο που εύχομαι είναι να βρεθεί στο βάθος αυτή ελπίδα που θα με κάνει να πιστέψω,να αγωνιστώ και να ελευθερωθώ σαν πολίτης αυτής της χώρας.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου